Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Video Familie Films Trailers Bedrijfsfilm Promo Video Presentatie (Her) Montage Activiteiten Digitalisering Crazy Talk Special Effects After Effects Samples Uw boodschap digitaal Audio De wereld is beeld en geluid Wat doen frequenties Wat kan muziek met je doen Het principe van Audio Relaxation Muziek Audio in Eigen productie Grafisch Fotografie Fotografie Voorbeelden Websites Website Intro's Intro's Mogelijkheden Co-Producties Multi Disciplinair Muziek in de MD Gezondheidszorg Bewustwordingsproces Indeling Niveaus Vakblad KLIK Multi Disciplinair 2 Diensten  Video Promo's en Trailers Audio Foto Grafisch Webdesign Grafisch Visitekaartjes Logo Kopieen Diensten en Prijzen  Contact Gastenboek MPM 

Het principe van Audio

Iedereen heeft een antenne voor muziek, alle mensen zijn er gevoelig voor. Muziek en onze reactie erop zijn gebaseerd op een universeel mechanisme. Uit recent onderzoek blijkt dat zogenaamde harmonieuze tonen bij alle mensen en zoogdieren in het rechter deel van de hersenen worden verwerkt. Dit hersengedeelte wordt geassocieerd met emoties en non-verbale ervaringen, waarmee blijkbaar dus ook harmonieuze tonen worden geassocieerd. Dat iedereen het prettig vindt om deze harmonieuze tonen te horen, is een fundamenteel neurologisch gegeven. Dissonante tonen worden in het linker gedeelte van de hersenen verwerkt, het logische, verbale gedeelte. Ook dit is een universeel gegeven voor zoogdieren en mensen.

Onze hersenen zijn gemaakt om patronen te herkennen en het auditieve gedeelte in onze hersenen is hier al helemaal gevoelig voor. De betekenis van ons communiceren ligt maar voor een klein deel in de betekenis van de woorden die we gebruiken. Dit vormt slechts het topje van de ijsberg. Een grotere betekenis ligt in het geluid van de muziek, de muzikaliteit.Onze hersenen zijn een complex geheel, waarin ons gehele gedrag wordt gevormd. Afhankelijk van wat je doet, zijn er bij het luisteren naar muziek verschillende delen van je hersenen betrokken: luister je specifiek naar het ritme of de harmonie van het geheel, of luister je voor je plezier, om te ontspannen. Maar wat doet muziek dan precies, hoe beïnvloedt het bijvoorbeeld onze emoties? Als je muziek beluistert, creëer je voor jezelf een soort verwachtingspatroon. In feite je al te weten wat de volgende noot is die gespeeld gaat worden. Als die noot dan niet gespeeld wordt, ben je verrast: de muziek is anders dan je had gedacht. Je hersenen reageren op deze verrassing en dat kunnen we registreren.

In een laboratorium meet men met elektroden de elektrische activiteit van de miljarden neuronen in hersenen. Het blijkt dat er bij het horen van een valse noot een heel andere uitslag geregistreerd wordt dan bij het horen van de juiste noot: de valse noot verrast de toehoorder. Het is af te leiden dat dezelfde hersenactiviteit ook plaatsvindt wanneer je gewoon thuis naar muziek luistert.

Het principe van AudioMultidisciplinaire Productionele Media

MPM Producties info@mpmproducties.nl0591-226662

info@mpmproducties.nl