Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Video Familie Films Trailers Bedrijfsfilm Promo Video Presentatie (Her) Montage Activiteiten Digitalisering Crazy Talk Special Effects After Effects Samples Uw boodschap digitaal Audio De wereld is beeld en geluid Wat doen frequenties Wat kan muziek met je doen Het principe van Audio Relaxation Muziek Audio in Eigen productie Grafisch Fotografie Fotografie Voorbeelden Websites Website Intro's Intro's Mogelijkheden Co-Producties Multi Disciplinair Muziek in de MD Gezondheidszorg Bewustwordingsproces Indeling Niveaus Vakblad KLIK Multi Disciplinair 2 Diensten  Video Promo's en Trailers Audio Foto Grafisch Webdesign Grafisch Visitekaartjes Logo Kopieen Diensten en Prijzen  Contact Gastenboek MPM 

Bewustwordingsproces

Resonantie is het meest belangrijke principe van geluid, in welke vorm dan ook. Het benoemt de mogelijkheid van een trilling in één element om, doormiddel van geluidsgolven, een gelijke trilling in een ander element te bewerkstelligen.Elke cel in ons lichaam is een geluidsresonator, en is in staat om overeen te stemmen met elk geluid buiten het lichaam. Elk orgaan, waarin cellen van een zelfde frequentie zijn verzameld om dit orgaan te vormen, zal als groep met een bepaalde frequentie mee vibreren. De verschillende systemen in ons lichaam zullen ieder aan een andere trilling beantwoorden. Dit geldt ook voor de verschillende emotionele en mentale staten waarin in wij kunnen verkeren. Het menselijk lichaam is een bio- elektrisch systeem. Deze bio-elektrische energie zorgt o.a. voor spierbewegingen die op hun beurt weer corresponderen met bepaalde frequenties. Deze spierbewegingen kunnen versterkt, verzwakt of veranderd worden door geluid. Bovenstaande heeft betrekking op de “ normale “ mens met zijn eigen “normale” auditieve eigenschappen.Voor licht verstandelijk,- en of lichamelijk beperkte patiënten tot patiënten/ cliënten met een ernstig meervoudig complexe beperking geldt bovenstaande niet. Zij adapteren muziek volkomen anders als een individu zonder beperkingen.MPM Producties componeert haar muziek met als kernfactor: emotie, balans en frequentiebeheer per instrument, per compositie, per final mastering en per niveau van het project.

Muziek moet gedurende een snoezelsessie muzikale sferen oproepen, die helpen de aandacht van de cliënt (en) vast te houden, met als doel een lichamelijke en geestelijke ontspanning van de cliënt te creëren. Welke sferen dat het beste kunnen zijn kun je door opgedane ervaring in snoezelruimtes en door gesprekken met begeleiders en muziektherapeuten bepalen. Er is bewezen dat het gebruik van “foutieve” muziek in een snoezelsessie afbreuk kan plegen aan de gemoedstoestand van de cliënt. Schrikreacties, het ontstaan van spasmen, desoriëntatie en grote onrust zijn hiervan enkele voorbeelden. Daarom moeten er bij het componeren van de muziek voor deze cliënten duidelijke richtlijnen bekend zijn en gehanteerd worden. Deze richtlijnen moeten dan worden herkend en kunnen worden omgezet naar de gemoedstoestand van de cliënt. Er bestaat een onderverdeling in de “zwaarte” van de beperkingen van een cliënt. De richtlijnen van de muziek moeten dus worden ingezet op basis van een juiste classificatie van de categorie/ niveau van de cliënt. Het is dan van ultiem belang dat zo selectief mogelijk en gedoseerd mogelijk muzikale prikkels worden aangeboden.

Bewustwordings procesMultidisciplinaire Productionele Media

MPM Producties info@mpmproducties.nl0591-226662

info@mpmproducties.nl